2014. március 21., péntek

Miért fontos a linképítés?



Miért fontos a linkelés a honlapod szempontjából? A keresőoptimalizálásnak az alapja a linképítés. Minél több releváns linket kap az oldalad, illetve minél több hivatkozást kap, annál jobb helyre kerül az oldalad a Google találati listájában. És ha minél jobb helyen vagy, akkor már többen is látogatják az oldalad. Ekkor már több ez esélye annak is, hogy a látogatókból vásárlók legyenek.

Mi a link?   

A link – hivatkozás egy oldalra pl. www.google.hu
Ha egy szöveget belinkelünk, hogy hivatkozzon egy oldalra akkor annak megváltozik a színe, kék lesz, többnyire.
Az ilyen szöveget anchor text-nek nevezzük.
 Pl. ezt a linkelt szöveget küldöd be a katalógusnak:
 Kertészeti munka eszközök és  hivatkozik erre az oldalra www.pelda.hu    akkor így fog kinézni.:
Kertészeti munka eszközök.  Ha erre rákattintasz akkor már dob is át az oldalra.

 Hogyan kezdj hozzá a linképítéshez

Az oldaladat helyezd el a linkkatalógusokba. Számtalan linkkatalógus van ma már, de ezek között is van gagyi. Leginkább onnan tudod megállapítani, hogy melyik a jó linkkatalógus, ha megnézed hányas Page Rangű az oldal, illetve mennyi link van már az oldalon. Ha kevés link van a linkkatalógusba és nincs is még Page rangje az oldalnak akkor nagyon valószínű, hogy nagyon fiatal még a linkkatalógus.

 Vannak  fizetős és ingyenes linkkatalógusok. 

 Ma már a fizetős linkkatalógusok nem érnek annyit mint az ingyenesek, mert pénzért bármit el lehet érni. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy ebben az esetben az oldal tartalma (amit ajánlanak a linkkatalógusba) lehet rossz, ez nem számít mert pénzért cserébe bekerül a linkkatalógusba.

 Az ingyen linkkatalógusok között vannak olyan linkkatalógusok ahova automatikusan kitudod tenni linkeket, ezt nem ellenőrzik. Vannak viszont  olyanok ahol a linkkatalógus adminisztrátorok ellenőrzik  a honlapodat, mielőtt kiteszik az általad küldött linket. Ha rossz az oldalad vagy nagyon kezdetleges akkor  biztos lehetsz benne,hogy a linkkatalógus tulajdonosok visszautasítják a linkedet. Ha meg  pornó tartalom van rajta, akkor csak a pornó linkkatalógusoknál van esélyed.
 Ide tartoznak még azok a linkkatalógusok amelyek szintén ingyenesek, de a linkkatalógus tulajdonosa feltételhez köti a linked kirakását. Például kéri, hogy te is tedd ki az ő linkjét. Ma már ez nem olyan gyakori. Inkább az az esett fordul elő amikor megemlíti a linkkatalógus szerkesztője, hogy ha te is kiteszed az ő linkjét akkor a te linked kiemelt lesz a linkkatalógusban. 
Megmondom őszintén én ezt nem szeretem, azért mert akkor a Google észreveszi, hogy oda-vissza mutató link van és  akkor azt a linket kiüti. Tehát nem veszi figyelembe és nem fog érni semmit sem a munkánk amit a linképítésre szántunk.

Naponta szerintem elég ha csak 4-5 helyre küldöd be a weblapod linkjét. Így a Google nem veszi azt észre, hogy tömeges linképítésről van szó. Talán ennél is  könnyebb módszer ha a linkedet megosztód. Sok linkmegosztó található a neten. Ide csak regisztrálnod kell és már kint is van a linked, rövid leírással. Szerintem az a legjobb, ha ezt vegyesen csinálod a linkkatalógusokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése